Telepsykiatrisk Hjemmebehandling i Psykiatrien i Region Syddanmark er nomineret til Digitaliseringsprisen 2016 i kategorien ‘Velfærdsprisen’.

Bliv behandlet for din sygdom, mens du sidder derhjemme foran en skærm – det tilbud har Psykiatrien i Region Syddanmark siden 1. marts 2015 givet til regionens borgere med psykisk sygdom. Tilbuddet betyder, at patienterne har mulighed for at sidde hjemme i trygge omgivelser og modtage hjælp, mens behandleren befinder sig på psykiatrisygehuset et andet sted i regionen.

Indsatsen, der er forankret i Telepsykiatrisk Center, har betydet, at alle afdelinger i Psykiatrien i Region Syddanmark i dag har mulighed for at tilbyde telepsykiatrisk hjemmebehandling, hvor det vurderes hensigtsmæssigt. Der er etableret en infrastruktur for behandlingen med blandt andet hardware, udstyr, undervisning osv.

Telepsykiatrisk Hjemmebehandling giver en mere fleksibel, tryg og mindre stigmatiserende behandling af patienten, der også sparer tid og penge på transport. På samme måde kan der også spares tid og transport for behandleren.

Der blev i 2015 gennemført i alt 468 telepsykiatriske patientkonsultationer.

Se film om Telepsykiatrisk Hjemmebehandling i Region Syddanmark:

 

FAKTA

 

Telepsykiatrisk Hjemmebehandling er, når en patient behandles i trygge omgivelser i eget hjem, mens behandleren befinder sig på Psykiatrisygehuset et andet sted i regionen. Behandlingen foregår over videokonference via patientens computer eller tablet. Der er en mangfoldighed af behandlinger inden for forskellige målgrupper, behandlingstilbud, tidspunkter i behandlingsforløbet mv.

Læs mere om Telepsykiatrisk Hjemmebehandling: http://www.psykiatrienisyddanmark.dk/wm459378

Læs mere om Digitaliseringsprisen: http://www.digitaliseringsprisen.dk/

Bliv medlem af Digitaliseringsprisens LinkedIn-gruppe: https://www.linkedin.com/grp/home?gid=6518567