Telepsykiatri-blog er stedet for alle med interesse for telepsykiatri og relaterede emner. Vi mener, der har manglet et samlende forum for telemedicin på psykiatriområdet.

Hvad er telepsykiatri?
På Telepsykiatri-blog forstår vi telepsykiatri som brugen af digitale værktøjer til diagnosticering, behandling og monitorering af psykiatriske lidelser samt til håndtering af mentale problemer mere bredt.

Telepsykiatri dækker over mange slags teknologier, som kan anvendes på mange forskellige måder. Det er videokonference til behandlingssamtaler og rådgivning mellem klinikere, internetprogrammer, portaler og spil til selvhjælp, apps til smartphones og tablets til fx selvmonitorering, sensorteknologier, virtual reality og meget mere.

Hvem står bag Telepsykiatri-blog?
Telepsykiatri-blog drives af Telepsykiatrisk Center, Psykiatrien i Region Syddanmark. Men vi håber, at alle interesse for området vil bidrage med både indlæg og kommentarer.

Twitter og LinkedIn
Telepsykiatri-blog har tilknyttet en Twitter-konto kaldet @TelepsykBlog. Alle indlæg fra Telepsykiatri-blog bliver delt på Twitter-kontoen. Derudover følger bloggen en række behandlere, forskere og organisationer, der tweeter om telepsykiatri, som vi har samlet på listen @Telepsykiatri

Der er også tilknyttet en gruppe på LinkedIn til bloggen, hvor du kan du møde andre med interesse for telepsykiatri og relaterede emner. Bliv medlem af LinkedIn-gruppen her.

Du kan læse mere om formålet med bloggen og den redaktionelle linje i indlægget Telepsykiatri-blog – velkommen til!