Projektleder på Mindhelper.dk og konsulent i Telepsykiatrisk Center Jakob Mejlholm

 

5. april var en stor dag for mig og mine kolleger. Det var nemlig dagen, hvor den absolut første version af Mindhelper.dk, så dagens lys.

 

Mindhelper.dk er et site om mental sundhed for unge i alderen 13-20 år. Lige nu er indholdet på sitet stadig ret skrabet, og designet mangler flere steder en del finpudsning.

 

Men ambitionen er, at Mindhelper i perioden frem mod 1. maj 2017 skal vokse, så det kommer til at indeholde ca. 120 artikler om alt fra mobning og lavt selvværd til social angst og depression

Artiklerne krydres med interviews med unge, der fortæller om, hvordan de er kommet igennem hårde tider – enten i skrevne interviews eller i videointerviews.

 

Har de unge brug for et godt råd, kan de skrive til Mindhelpers brevkasse – og den mulighed er der faktisk flere unge, der allerede har benyttet sig af.

 

Vi bilder os selvfølgelig ikke ind, at alle problemer kan løses digitalt. Langt fra. En vigtig funktion på Mindhelper bliver derfor at guide unge videre til relevant hjælp. Det kan være hjælp helt tæt på den unge: familie, gode venner, klasselæreren etc. Men sitet kommer også til at indeholde en vejviserfunktion, der skal gøre det nemt for unge at finde professionelle hjælpetilbud i deres nærområde.

 

Vi udvikler Mindhelper for – og med – unge
Siden vi startede projektet foråret 2015 har mere end 250 unge været involveret i udviklingen af Mindhelper. Fx på workshops på folkeskoler, gymnasier og en produktionsskole.

 

De unge har blandt andet givet input til design, indhold og markedsføring, ligesom de løbende har været med til at gennemlæse og forbedre artikler.

 

Siden januar 2016 har projektet desuden haft to faste ungepaneler med base i henholdsvis Svendborg og Varde. I alt 11 unge deltager i ungepanelerne, der mødes ca. en gang om måneden.

 

Hvorfor er der behov for Mindhelper?
20 % af alle danske unge har, ifølge Statens Institut for Folkesundhed, alvorlige tegn på psykisk mistrivsel. Mindhelper er sat i verden for at reducere dette tal og forebygge, at den dårlige trivsel udvikler sig til komplekse psykiske sygdomme.

 

En vigtig inspirationskilde for Mindhelper er det australske site au.reachout.com. Reachout har været i luften siden 1998 og der er gennemført store evalueringer, der viser, at sitet hjælper unge med at håndtere problemer og påvirker dem til at søge relevant hjælp, så deres problemer ikke vokser.

 

Sammenlignet med Reachout er Mindhelper dog så afgjort en miniput. Men det er jo  aldrig at hente dumt at inspiration hos de store og erfarne.

 

Hvem står bag Mindhelper?
Mindhelper.dk udvikles i samarbejde mellem Telepsykiatrisk Center og Syddansk Sundhedsinnovation i Region Syddanmark samt Varde Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, Svendborg Kommune og Odense Kommune.

 

Projektet er forankret i Telepsykiatrisk Center, som har den overordnede projektledelse og står for drift af sitet. Projektet finansieres primært af Trygfonden.

 

Du kan hjælpe Mindhelper på vej ud i verden
Mindhelper er som nævnt langt fra færdig, og vi har derfor ikke skudt den store markedsføringsindsats i gang endnu. Men du kan støtte den gode sag ved at give Mindhelper et like på facebook.com/mindhelperdk, eller ved at linke til mindhelper.dk fra din hjemmeside.

 

Har du ideer til Mindhelper – stort som småt, så hører vi også meget gerne fra dig. Smut ind på siden Giv os dine ideer eller ring til mig på telefon 24 79 79 30.

 

 

 

Mindhelper_RGB_Gradient